Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Έχω... Ποιος έχει...; (αλφαβήτα)


Το παιχνίδι "Έχω... Ποιος έχει..." μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκμάθηση διαφόρων θεματικών. Στην προκειμένη θα το δούμε με την αλφαβήτα.

Εκτυπώνετε το αρχείο με τις κάρτες σε χρωματιστά φύλλα Α4. Τις πλαστικοποιείτε και τις κόβετε περιμετρικά. Λέτε στα παιδιά να καθίσουν σε κύκλο. Μοιράζετε τις κάρτες στα παιδιά. Με ένα λάχνισμα ή κλήρο επιλέγεται το παιδί που θα ξεκινήσει πρώτο. Αυτό σηκώνεται και διαβάζει την κάρτα του. Οι λέξεις "έχω", "ποιος" και "έχει" υποδεικνύονται από τον εκπαιδευτικό και τα παιδιά τις μαθαίνουν ολικά. Το παιδί με τη σωστή απάντηση σηκώνεται και διαβάζει τη δική του κάρτα. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να διαβαστούν όλες οι κάρτες. 

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι είτε λέγοντας τις φωνές των γραμμάτων, είτε τα ονόματα των γραμμάτων. Τα ονόματα των γραμμάτων διδάσκονται όταν ολοκληρωθεί η ενσυνείδητη επεξεργασία των γραμμάτων και όταν τα παιδιά κατακτήσουν τον μηχανισμό της ανάγνωσης.

Για επιπλέον δυσκολία χρονομετρήστε τα παιδιά, ώστε να προσπαθούν κάθε φορά να ξεπερνούν το ρεκόρ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις