Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μια ακόμα πινελιά


Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο πάνω στα μαξιλαράκια τους. Δίνουμε στο καθένα από ένα φύλλο χαρτί και στη μέση του κύκλου τοποθετούμε τα κουτιά με τους μαρκαδόρους. Ξεκινούν να ζωγραφίζουν ό,τι θέλουν χωρίς να μιλούν μεταξύ τους.

Ύστερα από ένα λεπτό καλούμε τα παιδιά να δώσουν τη ζωγραφιά τους στον διπλανό τους που βρίσκεται στα δεξιά. Τώρα συνεχίζουν τη ζωγραφιά που έχουν μπροστά τους κ.ο.κ. Η δραστηριότητα συνεχίζεται μέχρι η κάθε ζωγραφιά να ξαναγυρίσει στον αρχικό της δημιουργό.

Στο τέλος το κάθε παιδί παρουσιάζει τη ζωγραφιά του, μιλάει για το αρχικό σχέδιο, καθώς και για τις όποιες παρεμβάσεις έγιναν.

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εμψύχωσης της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις