Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Το βιβλίο του γράμματος


Στις ενότητες Α2 έως Α4 του πρώτου τεύχους του βιβλίου μαθητή της Γλώσσας Α' δημοτικού γίνεται η γραφή, η αναγνώριση και η ενσυνείδητη επεξεργασία των φθόγγων-γραμμάτων.

Μια από τις δραστηριότητες που προτείνονται στο βιβλίο του δασκάλου είναι η δημιουργία του βιβλίου του γράμματος. Δώστε στα παιδιά λευκά φύλλα μεγέθους Α5 (μισό Α4) και ζητήστε τους να επιλέξουν μια λέξη από τον κατάλογο που γράψατε κατά την επεξεργασία της κεντρικής εικόνας του κάθε μαθήματος. Στη συνέχεια, την αντιγράφουν στην κόλλα τους και την εικονογραφούν. Οι σελίδες συγκεντρώνονται και δένονται σε βιβλίο με εξώφυλλο. Για τη βιβλιοδέτηση χρησιμοποιείτε είτε συρραπτικά, είτε κάνετε δύο τρύπες με διακορευτή στα αριστερά των σελίδων από όπου περνάτε χρωματιστό κορδόνι.

Μπορείτε να βρείτε τα εξώφυλλα εδώ. Εκτυπώστε τα σε χρωματιστά χαρτόνια. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις