Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ναυμαχία με τον πίνακα της εκατοντάδας


Τι πιο εύκολος κι ευχάριστος τρόπος από το να μάθουν τα παιδιά τους αριθμούς παίζοντας! Ναυμαχία, λοιπόν! Με αυτήν οι μαθητές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να ονοματίζουν αριθμούς μέσα στην εκατοντάδα.


Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο ατόμων, βάσει του τρόπου με τον οποίο κάθονται στα θρανία τους. Το κάθε ζευγάρι πήρε μπροστά του από έναν πίνακα με την εκατοντάδα και από 10 κυβάκια αρίθμησης. Μεταξύ των αντίπαλων ομάδων τοποθετήθηκε ένα διαχωριστικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όρθια τετράδια, κασετίνες ή βιβλία με σκληρόδετο εξώφυλλο. Μια βολική λύση είναι το καπάκι από την κούτα με τα πακέτα του φωτοτυπικού χαρτιού.Οι ομάδες τοποθετούν τα κυβάκια τους σε όποιες θέσεις αριθμών θέλουν. Εναλλάξ, η κάθε ομάδα προσπαθεί να μαντέψει τις θέσεις του “αντιπάλου”. Όταν μια ομάδα μαντεύει σωστά, παίρνει το κυβάκι που βρίσκεται στην αντίστοιχη θέση. Κερδίζει η ομάδα που θα βρει πρώτη όλους τους αριθμούς της άλλης. Προτείνεται τα παιδιά να κρατούν σημειώσεις σχετικά με το ποιους αριθμούς μαντεύουν κάθε φορά, για να μην επαναλαμβάνονται. 


Βρείτε εδώ τους πίνακες της εκατοντάδας για να τους χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι της ναυμαχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις