Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Κυλιόμενοι αριθμοί για την αξία θέσης ψηφίων


Οι κυλιόμενοι αριθμοί είναι ένας ακόμα τρόπος για να κατανοήσουν τα παιδιά την αξία θέσης ψηφίων. Το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί είτε ατομικά είτε ανά δυάδες μαθητών.


Εκτυπώνουμε το αρχείο σε χρωματιστά φύλλα της επιλογής μας, πλαστικοποιούμε και κόβουμε περιμετρικά. Με το κοπίδι κόβουμε τα πλαίσια μόνο επάνω και κάτω, προκειμένου να μπορούν οι στήλες των αριθμών να μετακινούνται κάθετα. Στη συνέχεια, περνάμε από εκεί τους αριθμούς.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο με τους ακέραιους και τους δεκαδικούς αριθμούς εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις