Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η μπουγάδα των ονομάτων


Τα παρουσιολόγια υπάρχουν σε αρκετές τάξεις του νηπιαγωγείου αλλά και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. Βέβαια συχνά παρατηρώ ότι τοποθετούνται σε αρκετά μεγάλο ύψος κι έτσι δεν είναι προσβάσιμα από τα παιδιά, απλώς συνιστούν ένα διακοσμητικό στοιχείο. Η λογική όμως του παρουσιολογίου έγκειται στη διαδραστικότητά του, προκειμένου τα παιδιά να μάθουν τα ονόματά τους.

Για να φτιάξουμε τον συγκεκριμένο πίνακα εκτυπώνουμε τα μπλουζάκια, τα πλαστικοποιούμε και τα κόβουμε περιμετρικά. Γράφουμε σε αυτά τα ονόματα των παιδιών χρησιμοποιώντας ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Κάθε μέρα ένα ένα τα παιδιά κρεμούν το μπλουζάκι με το όνομά τους στον σπάγγο που έχουμε τοποθετήσει στον τοίχο και μάλιστα σε ύψος προσβάσιμο για τα ίδια. 

Επιλέγουμε αποκλειστικά μονόχρωμα μπλουζάκια όταν θέλουμε τα παιδιά να επιλέγουν το μπλουζάκι βάσει του ονόματος και όχι βάσει του χρώματος του, καθώς το χρώμα αποτελεί βοηθητικό στοιχείο.

Όταν το κάθε παιδί μάθει το δικό του όνομα, ορίστε έναν βοηθό την ημέρα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το παρουσιολόγιο στο σύνολό του.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Μπορείτε Οι εικόνες είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις