Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Μαθαίνουμε την ώρα


Ήθελα από καιρό να βάλω ένα ρολόι στην τάξη μας για να μάθουμε την ώρα. Ε και λοιπόν ήρθε η… ώρα! 

Για να φτιάξετε τα βοηθητικά καρτελάκια, εκτυπώνετε το αρχείο σε λευκά ή χρωματιστά χαρτιά, πλαστικοποιείτε και κόβετε. Τοποθετείτε τα κυκλάκια περιμετρικά του ρολογιού χρησιμοποιώντας χαρτοταινία. Στη συνέχεια, βάζετε τα υπόλοιπα καρτελάκια στις αντίστοιχες θέσεις, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Στη δεύτερη σελίδα του αρχείου υπάρχουν τα καρτελάκια, όπως αυτά εμφανίζονται στην παραπάνω φωτογραφία. Στην τέταρτη σελίδα υπάρχει διαφορετική αντιστοιχία, δηλαδή το 7 είναι 25 και όχι 35, το 8 είναι 20 και όχι 35 και ούτω καθεξής. Εάν θέλετε να βάλετε τα λεπτά όπως τα διαβάζουμε, επιλέγετε τα καρτελάκια της τέταρτης σελίδας. Εάν θέλετε τα παιδιά να μετρούν τα λεπτά της ώρας για να δουν ότι είναι 60, επιλέγετε τα καρτελάκια της δεύτερης σελίδας.  

Κάτω από το ρολόι μπορείτε να τοποθετήσετε το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, στο οποίο θα αναγράφονται και οι ώρες των διαλειμμάτων, ώστε τα παιδιά να έχουν ακόμα ένα κίνητρο να μάθουν την ώρα.

 Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις