Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ένα κομμωτήριο στην τάξη!



Η λεπτή κινητικότητα αφορά την ικανότητα συντονισμού των δακτύλων και των χεριών, καθώς και του επιδέξιου χειρισμού αντικειμένων, όπως μολύβι, ψαλίδι κλπ. Η καλλιέργεια της λεπτής κινητικότητας βοηθά τα παιδιά σε δραστηριότητες της σχολικής ζωής (π.χ. γραφή, ζωγραφική), αλλά και της καθημερινής ζωής (π.χ. δέσιμο κορδονιών, κούμπωμα κουμπιών).

Σήμερα η τάξη μετατράπηκε σε κομμωτήριο για να εξασκήσουν τα παιδιά τα χέρια και τα δάχτυλά τους. Τους έδωσα ρολά από χαρτί υγείας, μαρκαδόρους και ψαλίδια. Τους είπα ότι τα ρολά είναι οι επίδοξοι πελάτες, που χρειάζονται επειγόντως κούρεμα, χτένισμα και βάψιμο! Οπότε τα μικρά δαχτυλάκια τους πιάστηκαν γρήγορα στη δουλειά! Έκοψαν κάθετα τα ρολά για να εμφανιστούν τα... μαλλιά. Σε κάποια κόντυναν το μήκος τους, σε άλλα έκοψαν αφέλειες ή φράντζα. Τα έβαψαν με χρώματα της αρεσκείας τους και σχημάτισαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Σε μερικά τοποθέτησαν μέχρι και λαστιχάκια για να φτιάξουν κοτσίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις