Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ταινίες μικρού μήκους με θέμα την αναπηρία



Τίτλος: Μικρές χαρές
Διάρκεια: 03:52
Θεματική: τύφλωση

Η ταινία αναφέρεται στον Ευτύχη, η ζωή του οποίου κάποια στιγμή άλλαξε ξαφνικά. Τότε άρχισε να βλέπει τον κόσμο διαφορετικά, ώσπου τελικά ανακάλυψε το νόημα της ζωής. Ανακάλυψε την ευτυχία μέσα στις απλές, καθημερινές στιγμές, που οι περισσότεροι τις προσπερνούν.




Τίτλος: Pet Shop
Διάρκεια: 06:00
Θεματική: κινητική αναπηρία

Ένα μικρό αγόρι κάθεται μόνο του σε μια αλάνα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο. Μετράει να δει πόσα χρήματα έχει και πηγαίνει σε ένα κατάστημα με κατοικίδια ζώα. Τελικά επιλέγει να πάρει ένα σκυλάκι που έχει πρόβλημα στο πόδι. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπαθεί να αποθαρρύνει το παιδί, μέχρι που καταλαβαίνει ότι και το ίδιο έχει δυσκολία στην κίνηση.



Τίτλος: Το δώρο
Διάρκεια: 03:23
Θεματική: κινητική αναπηρία

Το αγόρι είναι απορροφημένο στα βιντεοπαιχνίδια του. Προς στιγμή μόνο ενθουσιάζεται με το σκυλάκι που του χαρίζει η μητέρα του. Όταν όμως διαπιστώνει ότι το ένα του πόδι έχει πρόβλημα, το αφήνει παράμερα. Το σκυλάκι κάνει συνεχείς προσπάθειες να παίξει με το αγόρι, ώσπου τελικά τα καταφέρνει. Το αγόρι σηκώνεται να βγει έξω και εκεί φαίνεται ότι και το ίδιο αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κίνηση. Η ταινία είναι στα αγγλικά, όμως το περιεχόμενο της ιστορίας γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό από τις εικόνες.



Τίτλος: Χωρίς πρόσβαση
Διάρκεια: 07:23
Θεματική: κινητική αναπηρία, τύφλωση

Η ταινία αναφέρεται στην έλλειψη προσβασιμότητας που υπάρχει σε πολλά μέρη. Οι κακοτεχνίες στους δρόμους και στις ράμπες αναπήρων, καθώς και τα συνεχή εμπόδια στους οδηγούς όδευσης τυφλών δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στα άτομα με κινητική αναπηρία ή μειωμένη όραση.



Τίτλος: Τα γυαλιά της διαφορετικότητας
Διάρκεια: 02:17
Θεματική: διαφορετικότητα

Ο Γιάννης θα βάλει γυαλιά όχι γιατί δε βλέπει τα γράμματα και τους αριθμούς, αλλά γιατί αγνοεί τους ανθρώπους που έχουν κάτι το διαφορετικό. Με τα γυαλιά της διαφορετικότητας θα γνωρίσει πραγματικά τους άλλους, γιατί θα δει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον καθένα ξεχωριστό.



Τίτλος: Ελάτε πιο κοντά
Διάρκεια: 01:25
Θεματική: αναπηρία

Ένας άνθρωπος με διαφορετικά χαρακτηριστικά προσώπου φοράει μια ολόσωμη στολή ενός αρκούδου, κρύβοντας ταυτόχρονα και το κεφάλι του. Καλεί τους άλλους ανθρώπους να τον πλησιάσουν, κάτι που κάνουν με μεγάλη χαρά. Στο τέλος βγάζει τη μάσκα και αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να μεταμφιέζονται κάποιοι άνθρωποι που είναι διαφορετικοί, προκειμένου να τους πλησιάσουν οι άλλοι.



Τίτλος: Η Αργυρώ γελάει
Διάρκεια: 03:20
Θεματική: κινητική αναπηρία

Η Αργυρώ είναι ένα κορίτσι που έχει κινητική αναπηρία. Το γεγονός αυτό όμως δεν την εμποδίζει να κάνει ό,τι κάνουν και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της, δηλαδή να παίξει, να γελάσει, να κλάψει, να χορέψει, να κολυμπήσει κλπ. Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται το βιβλίο της Jeanne Willis με τίτλο "Η Αργυρώ γελάει". 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις