Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Αφίσες με τα είδη γωνιών


Η μαθηματική ορολογία δυσκολεύει τους μαθητές, διότι το λεξιλόγιο που περιέχεται είναι συχνά άγνωστο γι' αυτούς. Επομένως, χρειάζεται να βρούμε τρόπους προσέγγισης, μέσα από την οπτικοποίηση και τη σύνδεσή της με άλλα σημεία αναφοράς, τα οποία είναι περισσότερο οικεία στα παιδιά.


Στην περίπτωση των γωνιών, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον βασικό χαρακτήρα από το κλασικό παιχνίδι Pac-Man. Πέρα από τις αφίσες παρουσίασης των γωνιών, στις σελίδες 8 και 9 του αρχείου θα βρείτε ασπρόμαυρα πρότυπα για να τα χρωματίσουν οι μαθητές και να τα κολλήσουν στα τετράδιά τους.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις