Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μεγάλα κέρματα ευρώ


Στη διδακτική ενότητα που αφορά τη διαχείριση των χρημάτων μπορείτε να αξιοποιήσετε ως εποπτικό υλικό τα μεγάλα κέρματα του ευρώ. Κατά τη δημιουργία του αρχείου έχει τηρηθεί η αρχική τους αναλογία, για να μην υπάρξει σύγχυση στα παιδιά.


Εκτυπώνετε τα κέρματα σε πολλαπλά αντίτυπα, ώστε να έχετε αρκετά για παιχνίδια αγοραπωλησίας, το λεγόμενο "μαγαζάκι". Στην εν λόγω δραστηριότητα μπορείτε να αξιοποιήσετε και τις ετικέτες που βρίσκονται στη σελίδα 6.



Επίσης, μπορείτε να κολλήσετε μαγνήτες  ή χαρτοταινία στο πίσω μέρος τους, προκειμένου να βάλετε τα κέρματα στον πίνακα και να φτιάξετε δραστηριότητες αναγνώρισης και καταμέτρησης, καθώς και προβλήματα χρηματικής συναλλαγής.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις