ΔΕΝ επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους.

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Συνοπτικό σχολικό ημερολόγιο 2019-2020

Ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο για την οργάνωση και τον προγραμματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι το συνοπτικό σχολικό ημερολόγιο. Σε αυτό θα βρείτε συγκεντρωμένες τις αργίες, τις εργάσιμες ημέρες, καθώς και τον αριθμό αυτών. Με μοβ χρώμα είναι οι ημέρες κατά τις οποίες πηγαίνουμε στο σχολείο, αλλά δε γίνεται μάθημα, λόγω εκδηλώσεων. Με γαλάζιο χρώμα εμφανίζονται οι ημέρες αργίας.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Τα φωνήεντα είναι επτά ή μήπως όχι;Μια απλή αναζήτηση να κάνει κανείς γράφοντας "φωνήεντα" ή "τα φωνήεντα είναι επτά" κλπ. και θα βρει ακόμα και τώρα αρκετό υλικό με καρτέλες και εκπαιδευτικές αφίσες που παρουσιάζουν εσφαλμένα τα φωνήεντα της Νέας Ελληνικής.

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Καδράκι από γλωσσοπίεστρα


Για το τέλος της σχολικής χρονιάς φτιάξαμε μικρά κάδρα με γλωσσοπίεστρα, προκειμένου να τοποθετήσουμε τις φωτογραφίες των παιδιών σε αυτά.

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

Ένα μπλουζάκι για ενθύμιο


Πέρα από τα ενθύμια που ετοιμάζουμε για τα παιδιά, μπορούμε να τους ζητήσουμε να φτιάξουν κάτι και για εμάς!

Δε χαίρονται όλα τα παιδιά όταν έρχονται οι διακοπές


Κάποια παιδιά δεν περνούν καλά στο σπίτι τους. Κάποια δεν ανυπομονούν να κλείσει το σχολείο. Γιατί το σχολείο είναι το περιβάλλον που τους παρέχει ασφάλεια, προστασία και σταθερότητα. Όταν πλησιάζει ο καιρός να κλείσουμε, συνήθως κάνουμε κατασκευές. Κι ενώ κάποια παιδιά δείχνουν ενθουσιασμό, σε κάποια άλλα το συναίσθημα της χαράς εναλλάσσεται με αυτό της λύπης, της ανησυχίας, της αγωνίας και του φόβου.

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Μενταγιόν από πηλό για τη γιορτή της μητέρας


Για τη γιορτή της μητέρας που είναι αυτήν την Κυριακή, φτιάξαμε μενταγιόν σε σχήμα καρδιάς από πηλό, αξιοποιώντας διάφορες τεχνικές, εργαλεία και στυλ διακόσμησης.

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Πίνακας εκμάθησης της ώρας


Η εκμάθηση της ώρας ξεκινάει στη Β' τάξη δημοτικού, αλλά συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι της διδακτέας ύλης και των επόμενων τάξεων. Αρχίζουμε με το αναλογικό ρολόι και στη συνέχεια εισάγουμε το ψηφιακό. Με τον συγκεκριμένο πίνακα, θα παιδιά θα μπορέσουν να πειραματιστούν και να καταλάβουν τη σχέση μεταξύ των δύο απεικονίσεων της ώρας.

Τρίτη, 9 Απριλίου 2019

Πασχαλινό εργαστήρι... χωρίς πατρόν!


Γίνεται χωρίς πατρόν; Κι όμως γίνεται και μάλιστα το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και τα παιδιά χαίρονται πραγματικά την όλη διαδικασία! Γιατί, αν δεν εμπιστευόμαστε εμείς τα παιδιά, πώς θα εμπιστευτούν τα ίδια τον εαυτό τους;

Νέο ανάρτηση!

Σχολικό ημερολόγιο δασκάλου 2019-2020

Το σχολικό ημερολόγιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην οργάνωση, τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της διδασκαλίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις