Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Καρτέλα με τους αριθμούς για το θρανίοΗ καρτέλα με τους αριθμούς για το θρανίο είναι μια πρακτική ιδέα για να έχουν οι μαθητές της Α' δημοτικού άμεση εποπτεία και επαφή με την έννοια της ποσότητας. Επιλέχτηκε η αναπαράσταση των αριθμών με τα πούλια του ντόμινο, καθώς αυτά αξιοποιούν την ομαδοποίηση των αριθμών σε πεντάδες. Η καρτέλα είναι χρήσιμη και σαν αριθμογραμμή.


Προτείνεται η καρτέλα να τοποθετηθεί στο κέντρο του κάθε θρανίου, μεταξύ των δύο παιδιών και συγκεκριμένα στο επάνω μέρος του. Έχοντας την καρτέλα στο θρανίο, τα παιδιά μπορούν να τη μελετούν και να τη συμβουλεύονται πολύ πιο εύκολα από ό,τι τις αφίσες με τους αριθμούς που ενδεχομένως να έχουμε στον τοίχο. Επίσης, είναι χρήσιμη σε μαθητές μεγαλύτερων τάξεων που όμως αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και χρειάζονται μία πιο διακριτική βοήθεια. 


Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νέο ανάρτηση!

Βιβλιαράκι με τα ζευγαράκια του 10

Στην Α' δημοτικού μελετάμε συνέχεια τα ζευγαράκια του 10. Τα προσεγγίζουμε με διάφορους τρόπους , προκειμένου να διευκολύνουμε τα ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις