Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τροχός αντιστοίχισης πεζών-κεφαλαίων γραμμάτων


Υπάρχει ένας πολύ απλός και διασκεδαστικός τρόπος να μάθουν τα παιδιά την αντιστοίχιση πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων: με τη βοήθεια του τροχού!


Εκτυπώνουμε σε χρωματιστά χαρτιά τους δύο κύκλους (σελίδες 2 και 3) και τους κόβουμε περιμετρικά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τον μικρό κύκλο επάνω στον μεγάλο. Αφού τους τρυπήσουμε, τους ενώνουμε στο κέντρο τους με ένα διπλόκαρφο. Τα παιδιά τούς περιστρέφουν προκειμένου να αντιστοιχίσουν τα πεζά με τα κεφαλαία γράμματα. Χρησιμοποιούμε τον κύκλο της σελίδας 4 που δίνεται για να απομονώσουμε τα ζευγάρια από τα υπόλοιπα γράμματα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κύκλο της σελίδας 5, ώστε να είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να επικεντρώσουν την προσοχή τους μόνο στα δύο γράμματα κάθε φορά, χωρίς να τους αποσπά την προσοχή τα όσα γράφει ο κύκλος της σελίδας 4.

Εκτυπώνουμε τον τροχό της αντιστοίχισης σε μέγεθος Α3 για χρήση στην τάξη και σε μέγεθος Α4 για το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Καλύτερα να πλαστικοποιήσετε τους κύκλους, για να αντέξουν στα... χέρια των παιδιών.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις