Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Κόλλα πέντε με την προπαίδεια

- Πλέον δε θα παίρνετε άδεια από μένα για να βγείτε διάλειμμα, αλλά από την... πόρτα!

- Ε, τότε να βάλουμε μια ταμπέλα πάνω στην πόρτα που να γράφει "Η κυρία Πόρτα"!



Οι παλάμες με την προπαίδεια είναι ένας εύκολες και διασκεδαστικός τρόπος απομνημόνευσης για τα παιδιά. Εκτύπωσα τις παλάμες σε χρωματιστά χαρτιά και τα πλαστικοποίησα. Έκοψα τις παλάμες περιμετρικά και τις τοποθέτησα με χαρτοταινία στην πόρτα της τάξης. Για αρχή έβαλα μόνο την προπαίδεια του 2.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Προκειμένου να βγουν διάλειμμα, τα παιδιά σχηματίζουν μια σειρά πίσω από την πόρτα. Ένα ένα λέει τα πολλαπλάσια του 2, αγγίζοντας τις παλάμες και έχοντας τα μάτια του κλειστά. Εάν κάνει κάποιο λάθος, πηγαίνει στο τέλος της σειράς.


Τα παιδιά βρήκαν το παιχνίδι της "άδειας εξόδου" ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Θα το παίζουμε τρεις φορές τη μέρα, όσα και τα διαλείμματα. Κάθε εβδομάδα θα βάζω την προπαίδεια ενός διαφορετικού αριθμού.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ. Αν δε θέλετε στις παλάμες να αναγράφονται τα γινόμενα, κατεβάστε το παρακάτω αρχείο. Η εικονογράφηση είναι της Γαλήνης Γκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις