Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Οι χρόνοι των ρημάτων σε μπρελόκ


Η γραμματική συνήθως δεν κινεί το ενδιαφέρον των μαθητών, οπότε χρειάζεται να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Ένας από αυτούς μπορεί να είναι το μπρελόκ με τους χρόνους των ρημάτων.

Για να φτιάξετε το μπρελόκ, εκτυπώστε τις σελίδες σε χρωματιστά χαρτιά. Υπάρχει μία σελίδα με τους χρόνους στην ενεργητική και άλλη μία με τους χρόνους στην παθητική φωνή. Εάν στην ύλη που διδάσκετε δεν είναι η παθητική φωνή, εκτυπώνετε μόνο την ενεργητική. Αφού κάνετε την εκτύπωση, κόβετε τις καρτέλες με τους χρόνους και τις κολλάτε τη μία πίσω από την άλλη. 

Για παράδειγμα, κολλάτε τον Ενεστώτα της ενεργητικής φωνής πίσω από τον Ενεστώτα της παθητικής και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια, πλαστικοποιείτε τις καρτέλες και τις κόβετε περιμετρικά. Με τον διακορευτή κάνετε τρύπα στην επάνω αριστερή πλευρά της κάθε καρτέλας, τις βάζετε με τη σειρά και τις περνάτε σε κρικάκι για μπρελόκ. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε κορδόνι χειροτεχνίας.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις