Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Στολίδια από ζύμη κανέλας


Έχουμε μπει σε κλίμα Χριστουγέννων! Αρχίσαμε να φτιάχνουμε κατασκευές και φυσικά συνταγές. Το ζυμάρι αρέσει πολύ στα παιδιά και ενθουσιάζονται με αυτό.




Για να φτιάξετε ζύμη κανέλας θα χρειαστείτε τα εξής υλικά, όπως αναφέρονται εδώ, 1 κούπα αλεύρι, 1/2 κούπα αλάτι, 1/2 κούπα κανέλα, 3/4 της κούπας ζεστό νερό. Ανακατεύετε τα υλικά για να δημιουργηθεί η ζύμη, την πλάθετε και την ανοίγετε ομοιόμορφα. Επειδή δεν είχαμε πλάστη, χρησιμοποιήσαμε ένα ρολό από χαρτί κουζίνας.


Παίρνετε τα κουπάτ και τα πιέζετε στη ζύμη. Κατόπιν, πιέζετε το ελατήριο για να αποτυπωθούν τα σχεδιάκια. Τα συγκεκριμένα κουπάτ μπορείτε να τα βρείτε εδώ. Με ξυλάκι από σουβλάκι (τη μη μυτερή πλευρά) κάνετε τρύπα στο επάνω μέρος του στολιδιού, ώστε αφού στεγνώσει να περάσετε λεπτό σπάγκο και να το κρεμάσετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις