Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Τετράδιο με οικογένειες λέξεων


Οι οικογένειες λέξεων είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για την εκμάθηση της ιστορικής/ θεματικής ορθογραφίας. Με αυτές γίνεται αντιληπτή η σχέση μεταξύ των λέξεων. Πέρα από τη βελτίωση της ορθογραφικής ικανότητας, επιτυγχάνεται και ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου.


Προτείνεται να εντάξετε τη συμπλήρωση του τετραδίου σε καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή βάση, επιλέγοντας μία οικογένεια λέξεων κάθε φορά. Μπορείτε να παίρνετε λέξεις από το κείμενο του βιβλίου ή την προτεινόμενη ορθογραφία.  



Εκτυπώστε έγχρωμο το εξώφυλλο που βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα του αρχείου και γράψτε το όνομα του παιδιού στην προβλεπόμενη θέση. Την τρίτη σελίδα του αρχείου εκτυπώστε τη σε λευκά ή χρωματιστά χαρτιά απαλών αποχρώσεων. Αν θέλετε το κάθε σπιτάκι να περιέχει πέντε αντί για δέκα λέξεις, επιλέξτε την τέταρτη σελίδα. Αν σκοπεύετε να μελετάτε μία οικογένεια λέξεων την ημέρα, θα χρειαστείτε έξι σελίδες για κάθε μήνα. Στη συνέχεια, επιλέξτε βιβλιοδεσία με πλαστικό ή μεταλλικό σπιράλ.

Μπορείτε να βρείτε το αρχείο εδώ.

Για τη διευκόλυνσή σας μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στον πλοηγό λέξεων που θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις