Όροι χρήσης

Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για ιδιωτική χρήση από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και γονείς. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων (φωτογραφίες, κείμενα, αρχεία) σε άλλους ιστότοπους. Όποιος εκπαιδευτικός ανεβάζει φωτογραφίες στον ιστότοπο του σχολείου του (ή σε άλλο μέσο) από την αξιοποίηση του υλικού, να προσθέτει τον ενεργό σύνδεσμο της πηγής. Αναφορικά με τις ψηφιακές τάξεις, μπορείτε να εισάγετε τον υπερσύνδεσμο της κάθε ανάρτησης (όχι των αρχείων).

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Καδράκι από γλωσσοπίεστρα


Για το τέλος της σχολικής χρονιάς φτιάξαμε μικρά κάδρα με γλωσσοπίεστρα, προκειμένου να τοποθετήσουμε τις φωτογραφίες των παιδιών σε αυτά.



Παίρνετε χρωματιστά ξύλινα γλωσσοπίεστρα μεγάλου μεγέθους, με μήκος 15 και πλάτος 2 εκατοστά. Για ένα καδράκι θα χρειαστείτε επτά γλωσσοπίεστρα, τα οποία τοποθετείτε οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο. 


Βάζετε αδιάλυτη ατλακόλ σε ένα κομμάτι χαρτόνι διαστάσεων 12 επί 11 εκατοστών και το κολλάτε στα γλωσσοπίεστρα. Ανάμεσα στα γλωσσοπίεστρα και στο χαρτόνι βάζετε σπάγκο ή λεπτή κορδέλα, ώστε αργότερα το καδράκι να μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο.


Περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα στο χαρτόνι και γυρνάτε το καδράκι από την άλλη πλευρά, όπου στο επάνω μέρος κολλάτε δύο μεσαία μανταλάκια, μήκους 4,5 εκατοστών. Όταν σταθεροποιηθούν τα μανταλάκια, κρεμάτε σε αυτά τη φωτογραφία των παιδιών.

Οι διαστάσεις της φωτογραφίας είναι 8,25 εκατοστά στο ύψος και 11 εκατοστά στο πλάτος. Για τη διευκόλυνσή σας βάζετε τις φωτογραφίες σε μια διαφάνεια Power Point και επιλέγετε ώστε οι διαστάσεις τους να είναι αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε κάθε διαφάνεια χωρούν τέσσερις φωτογραφίες. Κατόπιν, αποθηκεύετε το αρχείο σε μορφή PDF και κάνετε έγχρωμη εκτύπωση. Τέλος, πλαστικοποιείτε τις φωτογραφίες για μεγαλύτερη αντοχή.

Την τάξη και τη σχολική χρονιά μπορείτε να τη γράψετε στην μπροστινή ή στην πίσω πλευρά του κάδρου, χρησιμοποιώντας ανεξίτηλο μαρκαδόρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγίες εκτύπωσης

Αποθηκεύστε τα αρχεία στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια προχωρήστε στην εκτύπωσή τους. Διαφορετικά αλλάζουν οι διαστάσεις του υλικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις